SEO copywriting voor gevorderden: hoe u uw concurrentie voorbijstreeft

Bij het creëren van een effectieve SEO-strategie is copywriting een essentieel onderdeel. Door uw content te optimaliseren voor zoekmachines, kunt u uw online zichtbaarheid verbeteren en meer verkeer naar uw website trekken. Maar met zoveel concurrentie op het internet kan het moeilijk zijn om op te vallen en bovenaan de zoekresultaten te verschijnen. In dit artikel delen we enkele geavanceerde technieken voor SEO copywriting die u kunnen helpen uw concurrentie voorbij te streven en hoger te ranken dan de website die u ons heeft gegeven.

SEO copywriting uitbesteden

Wil je meer verkeer naar je website genereren door middel van goede teksten? Maar ben je onzeker over hoe je een tekst moet schrijven die zowel aantrekkelijk is voor je bezoekers als goed wordt gevonden door zoekmachines?

Dat begrijpen wij heel goed want hoe zorg je ervoor dat jouw tekst goed wordt gevonden in zoekmachines? En waar moet je rekening mee houden als je wilt inspelen op goede vindbaarheid?

Het antwoord is SEO copywriting.

SEO copywriting is een schrijftechniek waarbij je leesbare en overtuigende content creëert. Op deze manier maak je hoogwaardige teksten voor de bezoekers van je website en tegelijkertijd speel je in op relevante zoektermen, waardoor je hoger scoort in de zoekresultaten.

Het is vaak moeilijk om de perfecte balans te vinden tussen een goede keyword dichtheid en een overtuigende tekst waar je bezoekers van onder de indruk zijn. Dit is dan ook de grootste uitdaging.

Search Engine Optimization (SEO) is echter meer dan alleen copywriting.

Het omvat ook autoriteit en techniek, die allemaal een rol spelen bij website-optimalisatie.

Content is de makkelijkste pijler om te optimaliseren, omdat je hier de meeste invloed op hebt. Maar om het goed aan te pakken, moet je er wel rekening mee houden dat het een tijdrovende klus is.

SEO copywriting

Hieronder vind je 5 praktische SEO copywriting tips:

Doe een zoekwoordenonderzoek

Voordat je begint met het schrijven van waardevolle content, is het belangrijk om eerst onderzoek te doen naar kansen op het gebied van SEO copywriting.

Er zijn handige tools beschikbaar om dit grootschalig te doen, maar als je op kleinere schaal wilt werken, kun je de volgende tips gebruiken:

Verzamel zoekwoorden die inhoudelijk samenhangen en voeg deze samen in je tekst. Google begrijpt steeds beter de context van deze woorden.

Controleer vooraf of het de moeite waard is om hierin te investeren. De gratis Chrome-extensie van Moz, de MozBar, kan je hierbij helpen.

Maak unieke content

Schrijf eigen, unieke SEO copywriting content. Het kopiëren van content van anderen kan je duur komen te staan en zelfs leiden tot een penalty van Google, waardoor je niet zichtbaar bent in de organische zoekresultaten.

Zorg voor een warm welkom vanuit de zoekmachines

De title tag en meta description vormen samen het visitekaartje naar je website vanuit de zoekresultaten. Een goede meta description draagt bij aan het doorklikratio vanuit de zoekresultaten. Houd je aan de volgende regels:

  • Je title tag mag niet langer zijn dan 55 tekens;
  • Zorg dat je zoekwoord vooraan staat in je title tag;
  • Je meta description mag niet langer zijn dan 155 tekens;
  • Zorg voor een duidelijke call-to-action in je meta description. Vertel je bezoekers wat ze moeten doen.

Zorg voor een goede on-page optimalisatie

 • Naast het schrijven van sterke teksten zijn er ook optimalisaties te behalen op de pagina zelf. Gebruik de volgende SEO copywriting tips:
  • Gebruik minimaal één en maximaal twee H1-koppen.
  • Plaats de belangrijkste zoekwoorden na de H1-kop en gebruik in deze paragraaf niet te veel andere zoekwoorden, zodat de focus op het onderwerp ligt.
  • Als je een paragraaf schrijft, zorg er dan voor dat deze in de code herkenbaar is met paragraph-elementen <p> & </p>.
  • Plaats de belangrijkste tekst bovenaan: hoe lager in de tekst, hoe minder belangrijk voor de lezer (en dus ook voor Google).
  • Gebruik H2 tot en met H6-koppen in je tekst.
  • Opsommingen lezen prettig en zoekmachines herkennen deze met de duidelijke opmaak van nummers of bullet points. Start de code voor bullet points met <ol> en vervolgens komen je opties: <li> Hier komt je opsomming </li>.
  • Je kunt 1 à 2 zoekwoorden in de tekst dikgedrukt weergeven. Deze moeten dan sterk verband hebben met het belangrijkste zoekwoord.

  Let ook op het volgende:

  • Verwijs intern met waardevolle links. Verwijs bijvoorbeeld in je tekst over witgoed naar je collectie wasmachines en vaatwassers. Met de zoekterm van je link kun je ook weer inspelen op een betere vindbaarheid.
  • Zorg voor een tekst van minimaal 350 woorden.
  • Optimaliseer de grootte van afbeeldingen. Als je pagina’s steeds afbeeldingen moet comprimeren, zorgt dit voor een trage website. Dat kan weer een reden zijn voor lezers om af te haken en terug te keren naar de resultaten van Google. Een reden voor de zoekmachine om dit resultaat wat minder prominent weer te geven.
  • Vul ook altijd de alt-tekst in met het belangrijkste zoekwoord. Deze tekst is alleen zichtbaar wanneer de lezer om wat voor reden dan ook de afbeelding niet kan downloaden. Daarnaast wordt deze tekst voorgelezen voor mensen met een visuele beperking, zodat zij toch een indicatie hebben van wat er op de plek van de afbeelding moest staan.

 

 

SEO copywriting

1. Keyword-onderzoek voor SEO copywriting

Keyword-onderzoek is de basis van elke succesvolle SEO-strategie. Door te begrijpen welke zoekwoorden en zoektermen uw doelgroep gebruikt om informatie te vinden, kunt u uw content optimaliseren om aan hun behoeften te voldoen en hun aandacht te trekken.

Begin met het identificeren van de belangrijkste zoekwoorden en zoektermen die u wilt targeten. Gebruik vervolgens een keyword-tool zoals Google Keyword Planner of Ahrefs om te onderzoeken hoe vaak deze zoekwoorden worden gebruikt en hoe hoog de concurrentie is. Kies de zoekwoorden en zoektermen met een hoog zoekvolume en een laag concurrentieniveau om uw kansen op hogere zoekresultaten te vergroten.

2. Schrijf boeiende meta-beschrijvingen

Meta-beschrijvingen zijn korte stukjes tekst die de inhoud van uw pagina samenvatten en worden weergegeven in de zoekresultaten. Door aandacht te besteden aan uw meta-beschrijvingen en ze te optimaliseren voor zoekwoorden, kunt u uw klikfrequentie verhogen en uw zichtbaarheid verbeteren.

Zorg ervoor dat uw meta-beschrijvingen helder en beknopt zijn, en gebruik actiewoorden om uw lezers aan te moedigen door te klikken. Vermeld ook uw belangrijkste zoekwoorden en zoektermen, maar wees subtiel en overvol de beschrijving niet met teveel zoekwoorden.

3. Optimaliseer uw koppen en subkoppen

Koppen en subkoppen helpen niet alleen uw lezers om uw content te begrijpen, maar ze zijn ook belangrijk voor zoekmachine-optimalisatie. Door uw koppen en subkoppen te optimaliseren voor zoekwoorden, kunt u uw inhoud rangschikken voor een breed scala aan zoekopdrachten.

Gebruik uw belangrijkste zoekwoorden in uw koppen en subkoppen, maar zorg ervoor dat ze natuurlijk klinken en de leesbaarheid van uw content niet schaden. Verdeel uw content in logische secties met duidelijke koppen en subkoppen om het voor uw lezers gemakkelijker te maken om door te bladeren en de informatie te vinden die ze nodig hebben.

4. Maak gebruik van interne en externe links

Interne en externe links zijn cruciaal voor SEO. Door uw content te koppelen aan andere pagina’s op uw website en externe bronnen van hoge kwaliteit, kunt u uw autoriteit en geloof

SEO copywriting: hoe u uw website kunt optimaliseren voor zoekmachines

Bent u op zoek naar manieren om uw website te optimaliseren voor zoekmachines en uw online zichtbaarheid te vergroten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Als SEO-experts hebben wij jarenlange ervaring in het schrijven van zoekmachinevriendelijke teksten die zowel lezers als zoekmachines aanspreken. In dit artikel delen we onze beste tips en strategieën voor SEO copywriting, zodat u uw website kunt laten opvallen in de zoekresultaten.

De belangrijkste elementen van SEO copywriting

Voordat we ingaan op de specifieke technieken voor SEO copywriting, is het belangrijk om te begrijpen welke elementen van een tekst van invloed zijn op de zoekmachineoptimalisatie. Hieronder staan de belangrijkste elementen op een rijtje:

 1. Keywords: dit zijn de woorden en zinnen die gebruikers intypen in zoekmachines om informatie te vinden. Het is belangrijk om deze keywords op strategische plaatsen in uw tekst te plaatsen, zoals de titel, de eerste alinea, de tussenkopjes en de meta description.
 2. Relevantie: zoekmachines willen hun gebruikers de meest relevante resultaten tonen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw tekst aansluit bij de zoekopdracht van de gebruiker. Zorg dat uw tekst informatief en relevant is voor de lezer.
 3. Structuur: een goed gestructureerde tekst is niet alleen prettig voor de lezer, maar ook voor zoekmachines. Gebruik tussenkopjes om de tekst op te delen in behapbare stukken en maak gebruik van lijsten en bullet points om informatie overzichtelijk te presenteren.
 4. Lengte: hoewel er geen magische formule is voor de ideale lengte van een tekst, is het wel belangrijk om te zorgen voor voldoende inhoud. Een tekst van minimaal 300 woorden wordt over het algemeen als voldoende beschouwd.
 5. Call-to-action: zorg ervoor dat uw tekst aanzet tot actie. Of dit nu het aanvragen van meer informatie is, het downloaden van een whitepaper of het plaatsen van een bestelling, een sterke call-to-action kan het verschil maken tussen een geïnteresseerde lezer en een klant.

Technieken voor SEO copywriting

Nu we de belangrijkste elementen van SEO copywriting hebben besproken, is het tijd om in te gaan op de specifieke technieken die u kunt gebruiken om uw tekst te optimaliseren voor zoekmachines. Hieronder vindt u enkele tips:

 1. Keyword onderzoek: voordat u begint met schrijven, is het belangrijk om te onderzoeken welke keywords relevant zijn voor uw tekst. Gebruik tools zoals de Keyword Planner van Google om te achterhalen welke zoekwoorden het meest worden gebruikt door uw doelgroep.
 2. Plaats de keywords op strategische plaatsen: zorg dat uw belangrijkste keywords voorkomen in de titel, de eerste alinea, de tussenkopjes en de meta description van uw tekst. Zorg er wel voor dat de tekst natuurlijk blijft klinken en vermijd overmatig gebruik van keywords.