Bloggen Uitbesteden – Hoe Het Jouw Bedrijf Kan Helpen.  Als bedrijfseigenaar of marketeer ben je waarschijnlijk op de hoogte van de voordelen van bloggen. Het is een effectieve manier om de aandacht van potentiële klanten te trekken, je merk te versterken en meer verkeer naar je website te leiden. Maar misschien heb je gewoon niet genoeg tijd, personeel of vaardigheden om regelmatig kwalitatieve blogposts te schrijven en te publiceren. Dat is waar het uitbesteden van bloggen van pas kan komen. In dit artikel leggen we uit wat bloggen uitbesteden precies betekent, waarom het een slimme zet kan zijn voor jouw bedrijf, en wat je moet weten voordat je een blogpartner kiest.

Wat is bloggen uitbesteden?

Bloggen uitbesteden betekent dat je een externe partij betaalt om blogposts te schrijven en/of publiceren op jouw website of op een andere website. Dit kan op verschillende manieren gebeuren:

  • Je huurt een freelance schrijver in om blogs te schrijven en je plaatst ze zelf op je website of op social media.
  • Je werkt samen met een content marketingbureau dat een team van schrijvers en marketeers heeft die jouw blogstrategie uitvoeren en de resultaten monitoren.
  • Je koopt kant-en-klare blogposts van een contentprovider die ze voor verschillende klanten produceert en deze aanpast aan jouw niche.

Afhankelijk van de afspraken die je maakt met je blogpartner, kunnen zij ook helpen bij het bepalen van onderwerpen, het uitvoeren van onderzoek, het optimaliseren van de inhoud voor zoekmachines (SEO), het creëren van visuele content en het promoten van de blogs op social media of via e-mailmarketing.

Bloggen uitbesteden

Waarom bloggen uitbesteden?

Er zijn verschillende redenen waarom bloggen uitbesteden voordelig kan zijn voor jouw bedrijf:

1. Tijdsbesparing

Als jij of je medewerkers al druk bezig zijn met het runnen van het bedrijf, kan het schrijven van blogs erbij inschieten. Het vergt veel tijd en concentratie om kwalitatieve blogs te produceren, vooral als je ook nog de nodige research moet doen. Door het uitbesteden van bloggen kun je deze last van je schouders halen en je richten op je kerntaken.

2. Kwaliteit en consistentie

Als je niet regelmatig nieuwe blogs publiceert, kan dat een negatieve invloed hebben op je online aanwezigheid en geloofwaardigheid. Bezoekers zullen minder snel terugkeren naar je website als er geen nieuwe content te vinden is, en Google kan je website lager plaatsen in de zoekresultaten als deze niet regelmatig wordt geüpdatet. Door het uitbesteden van bloggen aan professionals die weten wat ze doen, kun je ervoor zorgen dat je regelmatig hoogwaardige en relevante blogs publiceert die je doelgroep aanspreken.

Expertise en creativiteit

Een goede blogpartner heeft niet alleen schrijfvaardigheden, maar ook kennis van jouw niche en de trends en uitdagingen in de markt. Hierdoor kunnen ze jouw doelgroep aanspreken met relevante en waardevolle informatie en jouw bedrijf positioneren als een expert op jouw gebied. Bovendien kunnen professionele schrijvers vaak creatiever omgaan met onderwerpen en verschillende formats gebruiken (zoals infographics, video’s of podcasts) om de aandacht van lezers te trekken en te behouden.

4. Kostenbesparing

Hoewel het uitbesteden van bloggen een investering lijkt, kan het op de lange termijn juist kostenbesparend zijn. Als je zelf of je medewerkers blogs schrijven, kan dat ten koste gaan van hun productiviteit op andere gebieden en de kwaliteit van de blogs kan lager zijn dan die van professionele schrijvers. Bovendien hoef je geen extra kosten te maken voor training, software of hulpmiddelen die nodig zijn voor het schrijven, publiceren en promoten van blogs.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een blogpartner?

Als je hebt besloten om bloggen uit te besteden, is het belangrijk om een goede blogpartner te vinden die bij jouw bedrijf past. Hier zijn een paar criteria om rekening mee te houden:

1. Expertise en referenties

Vraag naar de ervaring en referenties van de blogpartner en bekijk voorbeelden van hun werk. Hebben ze ervaring met jouw niche en doelgroep? Zijn hun blogs goed geschreven, informatief en aantrekkelijk? Hebben ze positieve feedback van andere klanten?

2. Communicatie en flexibiliteit

Zorg ervoor dat je een duidelijk communicatieplan hebt met je blogpartner en dat je kunt rekenen op snelle en betrouwbare communicatie. Bespreek ook wat de procedures zijn voor revisies en veranderingen in de strategie of inhoud van de blogs. Is de blogpartner flexibel en bereid om zich aan te passen aan jouw wensen en behoeften?

3. Prijs en waarde

Natuurlijk speelt de prijs ook een rol bij het kiezen van een blogpartner. Maar let op dat je niet alleen kijkt naar de laagste prijs, maar ook naar de waarde die de blogpartner biedt. Wat is inbegrepen in de prijs (zoals onderzoek, SEO-optimalisatie, promotie)? Biedt de blogpartner ook andere diensten aan die jouw bedrijf kunnen helpen (zoals e-mailmarketing of social media management)?

Conclusie

Bloggen uitbesteden kan een slimme zet zijn voor bedrijven die willen profiteren van de voordelen van contentmarketing, maar niet de tijd, middelen of vaardigheden hebben om zelf kwalitatieve blogs te produceren. Door samen te werken met een professionele blogpartner kun je tijd besparen, de kwaliteit en consistentie van je blogs verbeteren, expertise en creativiteit toevoegen aan je contentstrategie en kosten besparen op de lange termijn. Let bij het kiezen van een blogpartner op hun expertise, communicatie