De voordelen van buitenverlichting LED lampen en verlichting

LED lampen zijn een geweldige keuze voor buitenverlichting, omdat ze veel voordelen bieden ten opzichte van traditionele gloeilampen. Deze omvatten kosteneffectiviteit, levensduur, duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Of u nu op zoek bent naar verlichting voor uw wandelpad, terras of tuin, led buitenverlichting heeft een breed scala aan opties voor elke stijl of budget. Het kiezen van de juiste LED buitenverlichting kan het verschil maken voor uw nachtelijke ervaring.

Kosteneffectiviteit

LED buitenverlichting is een kosteneffectieve optie voor het verlichten van opritten, parkeerplaatsen en trottoirs. Ze verbruiken ongeveer 50 procent minder elektriciteit dan traditionele halogeen, TL en gloeilampen terwijl ze helderder licht geven. Ze zijn ook beter in het richten van licht in specifieke richtingen om lichtverspilling te voorkomen.

LED’s kunnen tot 60.000 uur of meer meegaan, waardoor huiseigenaren minder vaak lampen hoeven te vervangen gedurende de levensduur van hun woning. Hierdoor krijgen ze een veel hoger rendement op hun investering, waardoor ze tijd en geld besparen.

Een ander voordeel van LED’s is hun lage warmteafgifte. Hierdoor blijven ze veilig om aan te raken en te gebruiken. Gloeilampen en halogeenlampen daarentegen geven veel warmte af, wat brand kan veroorzaken als je ermee in contact komt of met hun armaturen.

Dit betekent dat LED’s kunnen worden gebruikt om paden en opritten en buitengebieden van huizen en bedrijven te verlichten zonder gevaar voor brand. Het maakt ze ook een uitstekende keuze voor beveiligingstoepassingen, waar ze inbraak kunnen helpen afschrikken.

Het vermogen van LED’s om minimale warmte te produceren is een belangrijke factor in hun energie-efficiëntie en veiligheid. Dit kan vooral nuttig zijn voor landschapsverlichting, waar brand kan ontstaan doordat bladeren of ander vuil in contact komen met een hete lamp.

Bovendien kunnen LED’s worden gebruikt om buitenruimten te verlichten waarvoor strikte vereisten inzake netspanning gelden. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor bedrijven die kosten willen besparen en aan milieuvoorschriften willen voldoen.

Levensduur

LED-verlichting is de industriestandaard geworden voor een grote verscheidenheid aan buitentoepassingen vanwege de lange levensduur en hoge kwaliteit. Ze zijn ook veel energie-efficiënter dan oudere verlichtingstechnologieën zoals hogedruknatrium (HPS) en metaalhalogeenlampen, wat betekent dat ze op de lange termijn geld kunnen besparen op de energierekening.

De levensduur van LED’s hangt af van hoe ze worden gebruikt en aan welke temperatuur ze worden blootgesteld. LED’s van lage kwaliteit kunnen gemakkelijk oververhit raken en doorbranden als ze te lang aan intense hitte worden blootgesteld.

Om de levensduur van uw LED’s te verlengen, moet u ze regelmatig schoonmaken en ze uit de buurt van vuil en stof houden. Zo gaan ze langer mee en bieden ze de best mogelijke verlichting.

Door ze vrij te houden van bladeren en ander vuil voorkomt u ook dat ze beschadigd raken door de elementen, wat hun levensduur sterk kan beïnvloeden. Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat ze niet worden bedekt door overwoekerde planten of bomen, omdat dit het glas dat ze bedekt kan breken en een goede verlichting kan verhinderen.

Als u niet zeker bent van de duurzaamheid van uw lampen, is het altijd een goed idee om garantie te vragen. Dit geeft u gemoedsrust en zorgt ervoor dat als er iets misgaat, u het kosteloos kunt repareren.

Om het meeste uit uw led-buitenverlichting te halen, moet u deze meteen na de installatie onderhouden. De juiste manier om dit te doen is om te investeren in hoogwaardige producten die gemaakt zijn van duurzame materialen en lang meegaan. Controleer ten slotte het aantal branduren van het product en volg alle aanbevelingen op.

Duurzaamheid

LED’s zijn ongelooflijk duurzaam en werken goed in veel verschillende weersomstandigheden, waaronder extreem warme of koude temperaturen. Dit maakt ze tot een uitstekende keuze voor buitentoepassingen.

Als u echter kiest voor LED’s van lage kwaliteit of voor armaturen die niet zijn ontworpen om de temperatuurschommelingen in een buitenomgeving te weerstaan, kunnen ze sneller stuk gaan dan verwacht. Dit komt doordat LED’s oververhit kunnen raken wanneer zij gedurende een lange periode aan grote hitte worden blootgesteld.

Een andere belangrijke overweging bij het kiezen van de juiste LED buitenverlichting is het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Goedkope materialen zoals plastic of gerecycled aluminium gaan niet lang mee, en zullen uiteindelijk vervagen, barsten, en vocht toelaten in uw elektrisch systeem.

In tegenstelling, armaturen gemaakt van massief messing en roestvrij aluminium zijn ontworpen om vocht en de elementen te weerstaan over een lange periode van tijd. Ze zijn ook zeer aantrekkelijk en zien er uitstekend uit in een verscheidenheid van verschillende ontwerpen.

Voor buitenverlichting moet u armaturen vinden die het hele jaar door bestand zijn tegen de harde elementen. Dit betekent dat ze bestand moeten zijn tegen zaken als regen, sneeuw, ijs en zelfs de UV-stralen van de zon.

Verrijk jouw buitenleven met onze tuinverlichting

Waar Hamulight hét begrip op het gebied van veranda verlichting is, hebben wij momenteel ook onze focus op buitenverlichting led. Ons unieke buitenverlichting assortiment kenmerkt zich door het praktische en de stijlvolle designs. Dus.. Enrich your outdoor living met de combinatie van veranda- en tuinverlichting!

Tags:

Comments are closed