Bij het inrichten van uw tuin komt veel kijken, denk bijvoorbeeld aan de beplanting en de tuinmeubels. Als u op zoek gaat naar tuinmeubels, dan zult u zien dat er veel keuze is. Niet alleen in de soorten meubels, maar ook in de materialen. Hout is al decennialang een grote favoriet als het gaat om het ontwerpen van meubels, vandaag bespreken we graag de verschillende soorten hout met u.

Ongeacht de houtsoort die u kiest, is het belangrijk dat uw tuin de ultieme plek wordt om te ontspannen. Een mooi voorbeeld is een ruime loungeset waar u in het weekend lekker in kunt gaan zitten om van de zon te genieten. Met een comfortabele zitruimte in de tuin, komen vrienden ook graag op bezoek. Bijvoorbeeld om een drankje te drinken of om samen te wedden op de voetbalwedstrijden van het weekend via bookmakers zoals bet777.be.

Teak

Voor diegenen die graag een stijlvolle houtsoort willen die toch tegen een stootje kan, is teak de ideale keuze. Teak werd vroeger zelfs regelmatig gebruikt bij het bouwen van huizen. Tegenwoordig wordt het nog steeds gebruikt in de scheepsbouw. Doordat teak lang meegaat en enorm robuust is, is het een perfect materiaal voor diverse meubels. Verder heeft teakhout maar weinig onderhoud nodig. Het hout heeft van nature namelijk vele oliën en vetten, hierdoor is het totaal niet poreus. Bovendien heeft teakhout een mooie uitstraling die warmte toevoegt aan uw interieur. Deze stijlvolle houtsoort is tevens bestemd tegen alle weersomstandigheden waardoor zon, wind en neerslag. Als u een tuinmeubel heeft van teakhout, dan kunt u het dus met een gerust hart het hele jaar buiten laten staan.

Eik

Een meubel van eikenhout zal jaren meegaan en dat terwijl de kwaliteit zeer hoog blijft. Deze houtsoort is heel hard en kan goed tegen een stootje, daarom staat het bekend om zijn robuuste en duurzame eigenschappen. Daarbij past eikenhout eigenlijk in elk interieur wel thuis, maar het is vooral een favoriet voor de landelijke stijl. Eikenhout is in verschillende afmetingen verkrijgbaar, waardoor u het voor diverse doeleinden en producten kunt gebruiken. Ondanks de vele voordelen van eikenhout is het echter niet de meest voordelige houtsoort. Verder kan het relatief snel vlekken opnemen en krom trekken, vooral als u een eiken meubel buiten gebruikt en niet juist behandeld.

Douglas hout

Als u van een houtsoort houdt met een lichte, geelbruine kleur dan is Douglas hout de beste optie voor u. Dit type hout zal door de jaren heen wel iets vergrijzen, maar dit gebeurt gelijkmatig. Daarbij kunt u het hout laten behandelen zodat het zijn originele kleur niet verliest. Douglas is een harshoudend hout, hierdoor kunnen vette vlekjes zichtbaar zijn op de oppervlakte. Nog een eigenschap van Douglas is dat het zeer sterk is en vakmannen kunnen het machinaal gemakkelijk bewerken. In de meeste gevallen gaat dit eenvoudiger dan bij eikenhout. Bovendien is Douglas een voordelige houtsoort, wat het aantrekkelijk maakt voor de prijsbewuste consument.

Acaciahout

Wat opvalt aan acaciahout is dat het bijzonder massief is, deze loofhoutsoort is doorgaans afkomstig van milieuvriendelijke plantages. Het materiaal heeft een opvallende tekening met fijne nerf wat het een elegante uitstraling geeft. Daarbij heeft een acaciahout een vlamtekening, een rode gloed en de kleurschakeringen wisselen. Wanneer acaciahout langer blootgesteld wordt aan licht, wordt de kleur vanzelf iets lichter en warmer. Dankzij de moderne uitstraling van het hout past het goed thuis in een eigentijds interieur. Houd er echter rekening mee dat deze boom van nature niet erg hoog wordt, hierdoor kan het lastig zijn om grote planken te vinden. Om acaciahout te onderhouden hoeft u het enkel af te nemen met een doekje en wat lauwwarm water. U kunt het tevens om het half jaar insmeren met een degelijke meubelolie. Bovendien het dit een hardhout type waardoor het een lange levensduur heeft en zeer bestendig is.

 

 

Tags:

Comments are closed